ПОСЕТА НА АМБАСАДОРОТ НА ШВАЈЦАРИЈА НА ФАРМАХЕМ

  На 19 септември 2016 година, Aмбасадорот на Швајцарската конфедерација во Република Македонија, H. E. Сибил Сутер Техада, ја посети дирекцијата на Фармахем. Во таа прилика, раководството на Фармахем на Амбасадорката и ги презентира историјата и дејностите на Фармахем и потоа заедно ги посетија трите сектори за трговија и секторот за еколошки консалтинг.

 

  Имено, секторот за еколошки консалтинг на Фармахем веќе четврта година успешно ја координира Програмата за зачувување на природата во Македонија, проект на Швјацарската агенција за развој и соработка (SDC), која оваа година завршува со првата фаза, а веќе од следната година започнува со нова, втора фаза од четири години (2017–2020).

 


Назад до новости